Підтримка ветеранів, ветеранок та членів їх родин через освіту та психологічну підтримку

розділ: Новини | 0

Минулого тижня ми стикалися з низькою викликів та здобули важливі успіхи. Незважаючи на складні обставини, ми пишаємося можливістю поділитися значним прогресом у двох ключових проектах, спрямованих на підтримку ветеранів та їх сімей.

Перша ініціатива, яку реалізує наша потужна команда, входить до проєкту “Реінтеграція ветеранів через освітні можливості”. Цей проект здійснюється Німецькою асоціацією освіти дорослих – Інститутом міжнародного співробітництва (DVV International в Україні) за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Цей проєкт націлений на сприяння безперешкодній реінтеграції ветеранів у цивільне життя за допомогою адаптованих освітніх програм.

Наша друга ініціатива, яку ми реалізуємо разом із психологами Сумського клінічного госпіталю ветеранів війни, була представлена разом із Вікторією Сухарєвою, “Сила Духу: комплексна психологічна підтримка ветеранів та їх сімей у Сумській області”, реалізується у партнерстві з ІСАР Єднання та за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні. Проект фінансується Європейським Союзом та Урядом Королівства Нідерландів у рамках проєкту “EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні”. Він зосереджений на наданні тривалої психологічної підтримки ветеранам та їхнім родинам, допомагаючи їм впоратися з викликами реінтеграції.

Ці проекти були представлені під час стратегічної сесії, яка мала на меті розвиток екосистеми для реінтеграції ветеранів та членів їх сімей у Сумській громаді. Сесія висвітлила наше зобов’язання використовувати передові технології та інноваційні підходи навіть у нестабільних умовах.

Наші зусилля отримали високу оцінку від донорів, які цінують організації, що залишаються відданими своїм регіонам і демонструють відмінність у складних умовах. Ми сподіваємося і впевнені, що така підтримка триватиме і в наступні роки, дозволяючи нам розширювати нашу місію.

Ганна Швіндіна та команда ГО «Центр освіти впродовж життя» вдячні за постійну підтримку та з нетерпінням чекають продовження цих життєво важливих проектів, які реально змінюють життя ветеранів та їх сімей.