У Сумах відбувся шестигодинний інтенсивний тренінг із надання першої психологічної допомоги

розділ: Новини | 0

7 вересня 2024 року у Сумах відбувся інтенсивний шестигодинний тренінг для освітян, медичних працівників, соціальних службовців, державних службовців та всіх, хто має справу з людьми, які пережили кризові ситуації. Захід зібрав зацікавлених учасників, які прагнуть підвищити свої навички з надання першої психологічної допомоги людям, що пережили стресові або травматичні події.

Тренінг був організований ГО «Центр освіти впродовж життя» у межах проєкту «Сила Духу: комплексна психологічна підтримка ветеранів та їхніх сімей у Сумській області» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) та фінансової допомоги Європейського Союзу та Уряду Королівства Нідерландів. Участь у заході була безкоштовною, а всі учасники по завершенню отримали сертифікати, що зараховуються в системах підвищення кваліфікації (0,2 ECTS).

Тренерами заходу виступили досвідчені фахівці:

  • Галина Дмитренко, кризовий психолог, яка працює на базі Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни;
  • Вікторія Сухарєва, лікар-психотерапевт, психіатр та психолог із того ж закладу.

Програма тренінгу була зосереджена на формуванні ключових навичок першої психологічної допомоги. Учасники дізналися, як ідентифікувати кризові ситуації та надавати гуманітарну, підтримуючу та практичну допомогу постраждалим. Особлива увага була приділена саморегуляції та управлінню стресовими ситуаціями. Окрім теоретичних знань, учасники мали змогу попрактикувати навички в реальних сценаріях.

Тренінг проходив у комфортних умовах, що дозволяло учасникам вільно переміщуватися та займати зручні пози під час практичних вправ із релаксації. Крім того, будівля була обладнана укриттям на випадок повітряної тривоги, що забезпечувало безпеку під час заходу.

Учасники відзначили високий професіоналізм тренерів і назвали цей тренінг одним із найкращих офлайн-заходів останнього часу. Тренінг не лише надав необхідні знання, але й сприяв зміцненню навичок психологічної підтримки, які можуть бути корисними для будь-кого, хто стикається з кризовими ситуаціями.

Ми щиро вдячні всім учасникам за активну участь, а нашим партнерам — за підтримку в організації цього важливого заходу!