Успішні офлайн тренінги з першої психологічної допомоги продовжуються!

розділ: Новини | 0

Центр освіти впродовж життя, успішно реалізував захоплюючий офлайн тренінг 21 вересня 2024 року на тему “Психологічна підтримка під час вибухів: як допомогти собі та іншим”. Цей практико-орієнтований тренінг був розроблений для освітян, медичних працівників, працівників соціальних служб, державних службовців та всіх, хто прагне оволодіти навичками першої психологічної допомоги у кризових ситуаціях.

Сесія була частиною нашого тривалого проекту “Сила Духу: комплексна психологічна підтримка ветеранів та їх сімей у Сумській області”, що реалізується за технічного адміністрування ІСАР Єднання та за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, з фінансовою підтримкою Європейського Союзу та Уряду Королівства Нідерландів в рамках проекту “EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні”.

Експертні тренери, Галина Дмитренко, кризовий психолог із Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, та Вікторія Сухарєва, лікар-психотерапевт та психіатр того ж закладу, провели шестигодинний тренінг. Вони зосередилися на виявленні кризових ситуацій, принципах відповідальної допомоги, навичках саморегуляції та управлінні стресом.

Учасники також мали можливість активно практикувати ці навички, що гарантує їх застосування в реальних сценаріях. Тренінг, що включав комфортні умови для технік релаксації та дотримання строгих стандартів конфіденційності та етики, завершився врученням сертифікатів, які зараховуються до системи підвищення кваліфікації.

Ця сесія виявилася надзвичайно успішною, демонструючи зобов’язання Центру освіти впродовж життя забезпечувати передову, підтримуючу освіту, що задовольняє потреби нашої громади навіть у складні часи. Завдяки забезпеченню безпечного та сприятливого навчального середовища для всіх учасників, включаючи укриття для ситуацій повітряної тривоги, ми гарантуємо безпеку навчання.

Ми вдячні за незмінну підтримку наших тренерів, учасників та донорів і з нетерпінням чекаємо на можливість проводити подібні тренінги, які зміцнюють стійкість та психологічну готовність нашої громади у Сумах.