Проєкт «Сила Духу» стартував успішно!

розділ: Новини | 0

Із травня 2024 року наша організація у кооперації із психологами Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни почала реалізацію проєкту із підтримки ментального здоров’я ветеранів та членів їх родин за підтримки.

Із травня проведено серію тренінгів оффлайн, в рамках яких психологи проєкту запропонували робітникам закладів охорони здоров’я, а також служб швидкого реагування, робітникам ТЦК нагальні знання із піклування про ветеранів війни, членів їх родин та інші вразливі верстви населення.

Розроблено та впроваджено психоедукаційний курс онлайн, який включав чотири блоки навчання: І -“Психосоматика”, ІІ – «Вступ до психічного здоров’я ветеранів», ІІІ – «Психологічна підтримка сімей ветеранів», IV – «Комунікація. Підтримка. Витримка». Цей курс був реалізований у період із в із 15.05 по 10.07.2024 загальним обсягом 24 години. Цей курс став дуже популярним, адже на нього зареєструвались близько 90 осіб, із них 71 особа стали унікальними учасниками проєкту, які вперше отримали подібне навчання. До завершення курсу дійшло 19 учасників, які відвідали всі заняття, і вони отримали сертифікати.

В рамках проєкту надаються індивідуальні консультації для цільової аудиторії проєкту – ветеранів, членів їх родин. Проєкт триватиме до 15-го жовтня 2024 року.

Дякуємо тренерам, психологам із багаторічним досвідом, які працюють на базі Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни вже дуже давно, і володіють унікальним досвідом допомоги: Вікторії Зеленській, Галині Дмитренко, Анні Рубан та Вікторії Сухарєвій.

Проєкт «Сила Духу: комплексна психологічна підтримка ветеранів та їх сімей у Сумській області» здійснюється за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

Керівник проєкту – д.е.н. Ганна Швіндіна