Підтримка ментального здоров’я населення в умовах війни

розділ: Новини | 0

За 2022-2023 роки на базі нашого Центру було реалізовано щонайменше три проєкти із підтримки ментального здоров’я населення. Ці заходи були профінансовано MedAir в Україні та DVV International в Україні, а також за підтримки низки волонтерських ініціатив, розпочатих у березні 2022 року.

Як тільки ми оговтались від шоку повномасштабного вторгнення, ми, разом із Вікторією Ратєєвою, започаткували серію психоедукаційних активностей, а із часом, наш центр розпочав співпрацю із ГО Mental Health Service  та його психологами, а саме із Оксаною Іванцовою та Мариною Троїцькою в рамках проведення індивідуального консультування, груп підтримки та тренінгів для населення.

За два роки такої кооперації проведено тренінги із надання першої психологічної допомоги для більше ніж 500 осіб, проведено психоедукаційні зустрічі для більше ніж 500 осіб у місті Суми, Лебедин, Тростянець, Охтирка, Ямпіль. І тепер ми продовжуємо надавати індивідуальні консультації та організовувати групи підтримки.

Важливість таких заходів надзвичайна. Вони допомагають знижувати рівень тривоги та стресу, надають інструменти для самодопомоги, створюють спільноти підтримки, сприяють профілактиці психічних розладів та підвищують резильєнтність населення. У зонах конфлікту це стає ключовим аспектом гуманітарної допомоги, який допомагає людям не лише упоратися з нинішніми викликами, але й закладає фундамент для довготривалої віднови та стабілізації суспільства.

Ми вдячні всім нашим партнерам і волонтерам за підтримку та відданість справі підтримки ментального здоров’я в Україні.