Керівник ГО “Центр освіти впродовж життя” Юрій Петрушенко був запрошений до Джеймс Медісон Університету на міжнародний семінар з громадянських студій

розділ: Новини | 0

Центр освіти впродовж життя з гордістю повідомляє, що його керівник, професор Юрій Петрушенко, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та доктор економічних наук, був запрошений до Джеймс Медісон Університету у Вірджинії, США. Він взяв участь в міжнародному Інституті громадянських студій та навчання для демократії з 3 по 10 вересня 2023 року.

Джеймс Медісон Університет є одним із провідних державних університетів США, відомим своєю спеціалізацією на соціальних дослідженнях. Згідно з рейтингами Wall Street Journal та Times Higher Education, він є високо рекомендованим для навчання серед усіх державних університетів США. Його кампус вважається одним з найкращих в країні. Деталі на сайті університету.

Інститут громадянських студій та навчання для демократії – це інтенсивний 8-денний міжнародний науковий семінар, який зібрав групу 20 вчених з усього світу. Ці вчені займаються питаннями розвитку громадянського суспільства, роллю освіти у просуванні демократії та економічних змін, роллю інституцій у розвитку громадянського суспільства, а також етичними основами громадянських проблем у демократичному суспільстві. Учасники обговорили актуальні питання досліджень у сфері підтримки та розвитку демократії у світі, зокрема виклики через війну росії проти України. Також були визначені напрями подальшої співпраці, сплановані спільні публікації та проєкти.

На заході була представлена наукова монографія за співавторства Юрія Петрушенка, видана американським видавництвом Michigan State University Press: “Transformative Civic Education in Democratic Societies”.