Підведено підсумки проєкту із підтримки населення від MedAir

розділ: Новини | 0

У суботу, 11-го березня 2023 року відбувся Круглий Стіл “Підтримка ментального здоров’я населення в часи війни та післявоєнний період”, який був задуманий як networking, тобто як підтримка кола відчайдух, які працюють у сфер підтримки ментального (психологічного здоров’я) населення.

На сьогодні важко переоцінити збитки, які завдає війна населенню України. Якщо матеріальне відновлення є доволі видимим процесом, і у будь-якому разі воно відбудеться (і вже відбувається), то збитки для психологічного здоров’я населення складно відслідкувати, і важко передбачити наслідки цих травм. Звернення до психолога чи психотерапевта має стати такою ж нормою, як звернення до будь-якого лікаря.

На цій зустрічі учасники обговорювали результати проєкту, міркували, яким чином можна збільшувати масштаби допомоги для населення, і як наша співпраця із органами влади міст Сумського регіону може в цьому допомогти.

У круглому столі взяли участь Єгор Зінченко, представник MedAir в Україні в Сумському регіоні, психологині Оксана Іванцова та Марина Троїцька, Марія Литвиненко, представники Сумської міської ради, особисто Оксана Кубрак, представники Сумської військової адміністрації та особисто Людмила Романюк, Олена Волкова, заступниця міського голови м. Тростянець, Олена Кірєєва, в.о. мера м. Лебедин, та інші.