Центр освіти впродовж життя висвітлює посилену міжнародну освітню співпрацю

розділ: Новини | 0

У рамках зміцнення міжнародної освітньої співпраці, Центр освіти впродовж життя інформує про останні події. 10 лютого 2023 року, в німецькому місті-побратимі Сум – Целле, відбувся методичний семінар у рамках проєкту Urban X-Change Network. Захід, під назвою “Спільний центр миру Целле-Суми: підтримка в кризові часи через освіту, соціальні справи та культуру”, був присвячений організації освіти впродовж життя та освіти дорослих у складний період.

З німецької сторони участь взяли Ліза Варнке, представниця Інституту міжнародного співробітництва Асоціації німецьких народних університетів (DVV International), Ліліан Штайнке, директорка Народного університету міста Целле (Volkshochschule Celle), її команда, а також представники освітньої сфери, психологічних центрів і бібліотек Нижньої Саксонії.

Делегація від міста Суми включала представників Сумського державного університету, а саме Юрія Петрушенка, який є головою ГО ЦОВЖ, а також завідувачем кафедри міжнародних відносин СумДУ, виконавчу директорку ГО Центру освіти впродовж життя, Ганну Швіндіну, заступницю начальника управління міжнародного співробітництва, Тетяну Майбороду, директорку інституту бізнесу, економіки та менеджменту Тетяну Васильєву, та Катерину Онопрієнко, які займаються питаннями освіти дорослих.

На семінарі представники міста Суми ознайомились з актуальними питаннями освіти дорослих в Нижній Саксонії та Целле. Делегати розповіли про діяльність відповідного Центру в Сумах, що здійснюється у тісній співпраці з університетом, про реалізовані курси, актуальність вибору тематики тренінгів і семінарів, особливо після початку повномасштабного вторгнення росії, для підтримки місцевого населення.

Важливим результатом семінару стало підписання Меморандуму про довготермінову співпрацю між СумДУ, ГО Центром освіти впродовж життя та Народним університетом м. Целле. Цей меморандум має на меті розвиток співпраці у сфері освіти впродовж життя, використовуючи майже столітній досвід Німеччини у спеціалізованих інститутах освіти дорослих (VHS) та відповідаючи на поточні потреби підтримки жителів Сум у час війни.

Більше про це https://news.sumdu.edu.ua/en/en-news/12933-sumy-state-university-deepens-international-cooperation-in-the-field-of-adult-education-with-german-institutions.html